Prova på

Är du intresserad av att börja köra gokart i Malmö / Skåne?
Då har du hittat helt rätt!

Malmö Automobilklubb är föreningen som bedriver tränings- och tävlingsverksamhet i gokart, eller karting som sporten kallas, på Lockarpsbanan i utkanten av Malmö.
Klubben har en Prova På-verksamhet för er som är intresserade av att börja köra karting aktivt (träna/tävla). Ni erbjuds möjlighet att prova en av klubbens kartar innan ni tar steget fullt ut med att skaffa egen utrustning.

Gör ett besök och bli inspirerad!

Det spelar ingen roll om du är 6 eller 66 år. Vi på Malmö Automobilklubb hälsar gammal som ung välkommen ut till vår anläggning i Lockarp!

Vi har 5 kartar till förfogande och täcker in från 6 år till vuxen. Det är klasserna Cadetti, Micro/Mini, Junior 60 och Senior 125. Cadetti är för barn mellan 6-10 år, Micro/Mini för 8-10/10-14 år, J60 för 10-13 år och Senior 125 14 år och uppåt. Karting är en riktig familjesport. I klubben har vi hela familjer som kör, och de väntar bara på er att komma ut och vara frågvisa. Hjälm och overall finns på plats för utlåning.

Vi har ”Prova På” varannan söndag mellan 09-11 under säsong.
Provkörning endast efter bokning på provapa@mak.nu

Vad kostar det?

Det kostar 200 kr för liten kart (6-14 år) och 400 kr för stor kart (14 år och uppåt). Till detta tillkommer en Prova Bilsportlicens (fn. 125 kr) som innehåller försäkring och betalas direkt till SBF via appen Svensk Bilsport.

Vad händer sedan…

När ni bestämt er för att ni vill börja köra är första steget att skaffa en egen kart och utrustning samt ta er licens. Malmö Automobilklubb håller kostnadsfria licenskurser flera gånger per år.
Följ gärna klubbens Facebook-grupp MAK. Här publicerar vi planerade licenskurser och annat intressant innehåll om vad som händer i klubben.
https://www.facebook.com/groups/malmoautomobilklubb

På Svenska Bilsportförbundets hemsida hittar ni mer information om karting.
https://www.sbf.se/sportgrenar/karting

FAQ – Vanliga frågor

Q: Kan man hyra gokart av klubben för att träna med?
A: Nej dessvärre har klubben f.n. inga kartar att hyra ut. (Prova På-verksamheten är ingen träning, utan är endast en möjlighet att testa sporten vid ett eller möjligtvis två tillfällen innan man bestämmer sig för att börja).

Q: Vilken utrustning krävs?
A: För att börja träna behöver man en kart samt godkänd hjälm, overall, handskar och skor. Revbensskydd och nackkrage är också bra skydd, men inte obligatoriska. Man kan börja med att köpa begagnad utrustning. Hjälm ska man dock vara försiktig med att köpa begagnad eftersom den kan ha skador som inte syns.
Man behöver även en lämplig bil eller släp för att transportera karten till banan. Det kan vara möjligt att få in karten i en större kombi.

Q: Vad kostar det att börja / hur mycket kostar en kart?
A: Karting är instegsklassen till bilsport och troligtvis den billigaste bilsportklassen. Precis som all motorsport krävs dock en viss mängd utrustning, inte minst en kart. Man kan styra över kostnaderna själv och väljer vilken nivå man vill lägga sig på. En begagnad småkart kan kosta från ca 10-15 000 kr, upp till ca 15-25 000 kr för en bättre begagnad. En begagnad storkart från 15-20 000 kr, upp till ca 20-35 000 kr för en bättre begagnad.

Q: Kan vi förvara karten på banan?
A: Dessvärre finns det f.n. inga möjlighet att förvara din kart på anläggningen. Det bästa är om du har ett garage eller förråd. Vissa förvarar karten i deras släp. Då är det naturligtvis bra om släpet står på en säker plats för att undvika stöld.

Q: Var köper man en kart och utrustning?
A: Det finns ett antal köp- och säljgrupper på Facebook (länkar nedan). Sök även på blocket.  Många gånger har även klubbkompisar begagnade kartar och utrustning att sälja vidare. Emellanåt arrangerar klubben ”Swap meets” där man kan sälja och köpa grejer. Utöver detta finns det ett antal handlare som är aktiva i och runt Lockarp/Malmö som säljer både nya och bättre begagnade kartar. De här handlarna kan även hjälpa till med service, underhåll och rådgivning.

Köp & Sälj Gokart och kringutrustning
https://www.facebook.com/groups/2527859570625593/?multi_permalinks=4232691186809081

Gokartkompisar köp & sälj kartar, bussar, utrustning m.m
https://www.facebook.com/groups/1555770164524650/?multi_permalinks=3655551517879827

Köp/sälj/byt gokart
https://www.facebook.com/groups/615739895223722/?multi_permalinks=2296354460495582

Gokartmarknaden
https://www.facebook.com/groups/gokartmarknaden/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.